Juomapullojen rikkominen

Toisinaan gerbiilit yllyttäytyvät juomapullojen rikkomiseen sellaisella innolla, ettei siitä meinaa tulla loppua. Pulloja saa olla ostamassa uusia tuon tuostakin - mikä neuvoksi?

Lasipullo
Mikäli gerbiilit rikkovat muovipulloja, voi olla syytä siirtyä lasipulloon. Lasipulloja saa hyvin varustelluista eläinkaupoista ja nykyään niitä on eläintarvikkeita myyvien verkkokauppojenkin valikoimissa. Ne toimivat kuten muovipullotkin, mutta ovat gerbiilien käsittelyssä huomattavasti kestävämpiä. Vesipulloa ei saa kuitenkaan täyttää ihan täyteen, vaan vettä saa laittaa 3/4 pullon toiminnan takaamiseksi. Lasiset vesipullot toimivat usein paineella, eikä niiden pilliosassa ole kuulaa.


Pullolle suoja
Mikäli lasipullo ei jostain syystä ole vaihtoehto, voi pullon suojaksi tehdä juomatölkistä erityisen suojan. Tällöin tölkin pohja leikataan kokonaan pois pihtejä käyttäen, jotta vesipullo saadaan sen sisään ja vesipullon pilliosa sujautetaan näkyville tölkin juoma-aukosta. Tölkin suojus kiinnitetään terraarioon niin, että gerbiilit eivät pääse kiipeämään tai hyppäämään sen päälle. Ole varovainen tehdessäsi tölkkisuojusta, sillä alumiini on terävää. Leikkaa terävät kohdat mahdollisimman siisteiksi ja laita päälle vielä teippiä suojaksi. Mikäli sinulla tai perheenjäsenelläsi riittää taitoa, voi juomapullon päälle tehdä myös peltisen tölkinsuojuksen esimerkiksi hitsaamalla.


Pullon sijoittaminen terraarion ulkopuolelle
Mikäli terraarion korkeus mahdollistaa sen, voit myös sijoittaa pullon terraarion ulkopuolelle. Juomapullon pilliosan voit sujauttaa terraarioon esimerkiksi kattoverkon läpi. Pullon pysymisen pystyssä voit varmistaa vaikka sijoittamalla sen kukkaruukkuun, jossa on reikä pohjassa juomapullon pilliä varten. Varmista, että kaikki gerbiilit yltävät varmasti juomaan terraariossa olevalta tasolta.