Perpallidusten koestandardi

ja ei-standardi

Perpallidusten koestandardin rotumääritelmä

Tyyppi: Vartalon tulee olla siro ja linjakas, olematta kuitenkaan laiha. Uroksen takaosa on etuosaa leveämpi ja muodoltaan pyöreä. Perpalliduksilla on selkeä sukupuolileima, uros on selkeästi maskuliinisempi. Pään tulee olla kapea, selvästi leveyttään pidempi. Naaraalla pää on otsasta pyöreämpi ja kuonosta lyhyempi kuin uroksen.

Kunto: Eläimen tulee olla eloisa, mutta silti helposti käsiteltävissä ja hyväluonteinen. Turkin tulee olla puhdas. Eläimen tulee olla terve ja loisia ei saa esiintyä.

Koko: Uros on selkeästi naarasta suurempi. Kooltaan perpallidus on selvästi pienehkö ja siro.

Silmät: Silmien tulee olla suuret, kirkkaat ja lähes pyöreät. Ne sijaitsevat mahdollisimman kaukana toisistaa.

Korvat: Korvat ovat pystyt, suipot ja kapenevat lievästi kärkeä kohden. Korvat ovat peittyneet hentoon karvaan. Korvat eivät saa olla pyöreät, eikä niissä tule olla voimakkaita taitoksia.

Häntä: Hännän tulee olla pidempi kuin eläimen vartalo. Hännän tulee olla suora, ilman mutkia ja koukkuja. Häntä on ohut ja kauttaaltaan peittynyt hentoon karvaan. Hännän päässä yhden kolmasosan pituudelta on hento tumma harjas.

Viikset: Viikset ovat pitkät ja tuuheat, väritykseltään mustia ja neutraaleja.

Turkki: Karvan laatu on silkkinen ja ohut.

Värit

Black Eyed Argente Selästä turkin pohjaväri on harmaa, perusväri on lämpimän hiekan oranssi, joka iän myötä tummentuu ja karvan päässä on tumma tippaus, joka voimistuu selän takaosaa kohden. Kyljillä turkin pohjaväri on valkoinen ja perusväri oranssi. Vatsaväri on puhtaan valkoinen. Vatsavärin ja perusvärin linja näkyy selkeästi kun eläintä katsotaan sivuprofiilista. Jalat ovat valkoiset. Silmien yläpuolella on selkeät valkoiset merkit. Hännän päälipuoli on värittynyt vaalealla oransilla, alapuoli on valkoinen. Hännän päässä on musta harjas. Kynnet ovat neutraalit. Silmät mustat.

Ei-standardivärit ja -kuviot

Kuviot: Spotted

Eläimellä tulee olla valkoinen täplä niskassa, lähes lapojen välissä. Täplän tulee olla sijoittunut eläimen keskelle leveyssuunnassa katsottuna. Täplän tulee olla mahdollisimman pyöreä ja iso, eikä siinä saa olla muita kuin valkoisia karvoja. Kaikki muut yksityiskohdat kuten perusvärin standardissa.

(Vers 0.1)