Kaupparummun ohjeet

1. Sinun ei tarvitse rekisteröityä jättääksesi ilmoitusta.

2. Kaupparumpu on tarkoitettu vain yhdistysten alaisten lajien sekä niihin liittyvien jyrsijätarvikkeiden myyntiin. Muiden jyrsijöiden ja kanien myynti-ilmoituksia ei julkaista Kaupparummussa.

3. Ennen eläimen ostamista perehdy huolellisesti ostamasi lajin hoitoon ja ruokintaan. Suomen Gerbiiliyhdistyksen sivuilta löydät hoito-ohjeet. HUOM! SGY ry ei vastaa tällä palstalla myynnissä olevista eläimistä tai tavaroista. Vastuu eläinten ja tavaroiden kunnosta, kaupankäynnistä ym. on aina eläimen myyjällä ja ostajalla (ilmoittajilla).

4. Eläinsuojelullisista syistä eläimiä ei saa antaa ilmaiseksi. Eläimen ostamisen tulisi aina perustua harkintaan ja ostajan tulee olla perehtynyt eläimen hoitoon ja ruokintaan. Pienikin hinta eläimestä voi varmistaa sen, että ostaja ei ole ottamassa eläintä hetken innostuksessa. Ala- tai ylärajoja myytävien eläinten hinnoille ei ole. Jos joku myy eläimiä huomattavasti halvemmalla kysy syytä halvempaan hintaan.

5. Suosittelemme SGY:n kauppakirjan käyttämistä eläintä myytäessä. Kauppakirjaan voit myös merkitä näkyviin mahdolliset syyt, minkä takia eläimen myyntihintaa on mahdollisesti alennettu.

6. Kaupparumpu ei ole keskustelupalsta. Myyjältä voidaan kysyä tarkentavia kysymyksiä myyjän viestin perässä, mutta kaikki muu kaupankäyntiin liittyvä keskustelu myyjän ja ostajan välillä käydään ilmoituksen jättäjän toivomalla tavalla.

7. Ilmoituksen muokkauksesta tai poistosta ilmoitetaan webmaster@gerbiili.fi.

8. Kaksi kuukautta vanhemmat ilmoitukset poistetaan, ellei erikseen ole ilmoittajan kanssa sovittu. Tämä siksi, ettei vanhoja ilmoituksia turhaan roikkuisi Kaupparummussa.

9. Ennen ilmoituksen jättämistä luethan annetut ohjeet ilmoituksen muodosta huolellisesti. Puutteellisesti laaditut ilmoitukset saatetaan poistaa.

10. Myynti-ilmoituksen laatiminen

Otsikko: Kirjoita otsikkoon selkeästi, mitä olet myymässä. Mikäli myyt esim. eläimiä, kirjoita myymiesi gerbiilien värit tai myymäsi eläimen laji. Suurin osa ostajista etsii juuri tietyn väristä gerbiiliä tai tietyn lajista harvinaista hyppymyyrää.

Viesti: Laadi ilmoituksesi huolellisesti ja kerro kaikki tarvittavat tiedot. Ilmoituksessa myyjän/ostajan nimi, paikkakunta, yhteystiedot (esim. e-mail tai puhelinnumero) ja hinta ovat pakollisia.