Tittelisanasto

Seuraavana on luettelo titteleistä, joita SGY ry käyttää. SGY ry toivoo SKJL ry:ltä saamansa (12.4.2003 päivätyn) kirjeen mukaisesti, ettei vastaavia titteleitä jaettaisi paikallisissa yhdistyksissä sekaannusten välttämiseksi.

VV-03/Vuoden Voittaja 2003 = gerbiili tai degu joka on kerännyt eniten pisteitä virallisessa luokassa ko. vuonna.

VJUN-03/Vuoden Juniori 2003 = eniten virallisessa baby- ja juniori luokassa pisteitä kerännyt eläin ko. vuonna.

VVET-03/Vuoden Veteraani 2003 = eniten virallisessa veteraaniluokassa pisteitä kerännyt eläin ko. vuonna.

CV-03/Cup Voittaja 2003 = Cup Voittaja, eli gerbiili joka on ollut ko. vuonna värinsä menestynein virallisissa luokissa.

VJAL-03/Vuoden Jalostuseläin 2003 = eniten jalostusluokassa pisteitä kerännyt eläin.

VKASV-03/Vuoden Kasvattaja 2003 = Vuoden Gerbiili- tai degu kasvattaja ko. vuonna, jonka kasvatit ovat keränneet eniten pisteitä virallisessa luokassa.

VKS-03/Vuoden Koe-standardi 2003 = eniten pisteitä koe-standardiluokassa ko. vuonna kerännyt eläin. Titteli jaetaan joka lajille erikseen.

VKSKASV-03/Vuoden Koe-standardi kasvattaja 2003 = koe-standardi värien /lajien kasvattaja jonka kasvatit ovat keränneet koe-standardi luokassa eniten pisteitä ko. vuonna. Titteli jaetaan joka lajille erikseen.

VKSJAL-13/Vuoden Koe-standardi Jalostuseläin 2013 = eniten koe-standardi jalostusluokassa pisteitä kerännyt eläin. Titteli jaetaan joka lajille erikseen.

VKSJUN-03/Vuoden Koe-standardi Juniori 2003 = eniten pisteitä koe-standardi baby- ja junioriluokassa ko. vuonna kerännyt eläin.Titteli jaetaan joka lajille erikseen.

VKSVET-03/Vuoden Koe-standardi Veteraani2003 = eniten pisteitä koe-standardiveteraaniluokassa ko. vuonna kerännyt eläin. Titteli jaetaan joka lajille erikseen.

VPET-03/Vuoden Pet 2003 = esim. Vuoden Pet Gerbiili 2003, on gerbiili joka on kerännyt SGY ry:n hyväksymistä pet-luokista ympäri Suomen (sisältäen siis myös paikallisyhdistysten näyttelyitä) eniten pisteitä ko. vuonna.

VPETJUN-03/Vuoden Pet-Juniori 2003 = SGY ry:n hyväksymistä pet-luokista eniten baby/juniori luokista pisteitä kerännyt eläin.

VPETVET-03/Vuoden Pet-Veteraani 2003 = vastava kuin yllä, mutta veteraaniluokista.

VS-03/Vuoden Silppuri 2003 = silppurikilpailujen mono- ja stereoluokissa eniten pisteitä keränneet eläimet.

SW-03/Summer Winner 2003 = SGY ry:n juhlanäyttelyn ROP1-palkitut eläimet.

SPET-03/Summer Pet 2003 = SGY ry:n juhlanäyttelyn PET1-palkitut eläimet.

DW-03/Double Winner 2003 = SGY ry:n Double Winner näyttelyssä virallisessa luokassa pisteissä parhaiten pärjännyt degu ja gerbiili (pisteet lasketaan VV-säännöin).

DP-03/Double Pet 2003 = SGY ry:n Double Winner näyttelyssä pet-luokassa pisteissä parhaiten pärjännyt degu, gerbiili & hyppymyyrä (pisteet lasketaan VP-säännöin) SMS-03/Suomen Mestari Silppuri 2003=SGY ry:n juhlanäyttelyn Parhaat Mono & Stereo-silppurit.

CH/Champion = SGY ry myöntää ko. tittelin 3 sertifikaatin perusteella.

MVA/Muotovalio = SGY ry myöntää 3 sertifikaatin perusteella.

GP/Grand Pet = SGY ry myöntää 3:n Pet-/Pet1-sijan perusteella.

SP/Supreme Pet = SGY ry myöntää 6:n Pet-/Pet1-sijan perusteella.

KVA/PKVA = SGY ry myöntää KVA/PKVA tittelit Silppuri– ja näyttelytulosten perusteella.

Vers. 3.6

Päivitetty viimeksi 10.6.2018