VPET-pistelaskusäännöt

Lemmikkiluokan Vuoden Pet -kilpailun pistelaskusäännöt

Suomen Gerbiiliyhdistys ry:n hyväksymissä näyttelyissä, jotka on kerrottu yhdistyksen näyttelykalenterissa, sijoittuneille eläimille lasketaan Vuoden Pet -pisteitä. Vuoden Pet -pisteet laskee yhdistyksen valtuuttama henkilö automaattisesti kaikille pet-luokissa sijoittuneille eläimille. Pisteitä lasketaan yhden kalenterivuoden ajalta siten, että pisteiden lasku alkaa 1.1. ja päättyy 31.12.

Vuoden Pet-pisteitä lasketaan gerbiileille, deguille ja muille hyppymyyrille, joka lajille erikseen. Vuosittain jaetaan seuraavat tittelit:

• Gerbiilit ja Degut: Vuodet Pet (VPET-XX), Vuoden Pet Juniori (VPETJUN-XX), Vuoden Pet (VPETVET-XX) ja Vuoden Pet -kasvattaja (VPETKASV-XX)
  • Muut lajit: Vuodet Pet (VPET-XX) ja Vuoden Pet -kasvattaja (VPETKASV-XX)

Jokainen tittelin voittanut eläin on oikeutettu käyttämään kyseistä titteliä nimensä edessä.

Vuoden Pet -titteli

Vuoden Pet on eläin, joka on kerännyt eniten pisteitä Vuoden Pet -listalla. Mikäli jonkin lajin eläimiä on ilmoitettu näyttelyyn vain yksi ja se valitaan PET1:ksi, saa se Vuoden Pet -pisteitä alla olevan taulukon mukaisesti, muttei erikseen Paras Harvinainen -pisteitä (PaHa). Paras Harvinainen -palkinto (PaHa) kerryttää Vuoden Pet-pisteitä viidellä (5) pisteellä. Jokaiselle eläimelle, joka on palkittu näyttelyn pet-luokassa PET1-PET5 tai KUMA-palkinnolla, lasketaan Vuoden Pet -pisteitä oheisen taulukon mukaisesti:

PET1 10p

PET2 9p

PET3 8p

PET4 7p

PET5 6p

KUMA 5p

PET-sijoille sijoittunut eläin ei saa erikseen lisäpisteitä KUMAsta. Riippuen näyttelyyn ilmoitetusta eläinten määrästä, eläimet saavat lisäpisteitä seuraavan taulukon mukaisesti. Eläinmäärä on aina sama kuin ko. luokkaan ennakkoon ilmoitettujen eläinten määrä, eli siitä ei vähennetä poissaolevia eikä siihen lisätä jälki-ilmoittautuneita eläimiä.

Eläimiä 1-30: ei lisäpisteitä

Eläinmäärä 31-50: +2p

Eläinmäärä 51 tai enemmän: +4p

Pet-gerbiileiden ja Pet-degujen Vuoden Juniori ja Vuoden veteraani -tittelit

Vuoden Pet Juniori on se pet-luokan baby- ja/tai junioriluokissa kilpaillut eläin, joka on sijoittunut korkeimmalle ikäluokkalistalla. Vuoden Pet Veteraani on se pet-luokan veteraaniluokassa kilpaillut eläin, joka on sijoittunut korkeimmalle ikäluokkalistalla. Ikäluokkalistalle laskettavat pisteet huomioidaan vain ikäluokkakilpailussa. Parhaalla ikäluokkapalkinnolla palkittu eläin ei saa erikseen lisäpisteitä KUMAsta ikäluokkalistalle.

Mikäli eläin saa baby-, juniori- tai veteraaniluokassa KUMAn, lasketaan tästä palkinnoista pisteet erikseen Vuoden Pet -listalle Vuoden Pet -listan sääntöjen mukaisesti.

Paras ikäluokkasijoitus: 5p

KUMA: 4p

Säännöt ovat voimassa 1.1.2018 alkaen Päivitetty viimeksi 28.12.2017 (SGY:n näyttelyistä saatavien lisäpisteiden käytöstä poistuminen, VPET-pisteiden kertyminen pet-luokan ainoalle osallistujalle, VPET.KASV-tittelit) ja 18.1.2018 (yhtenäistetty tittelit)