VV-pistelaskusäännöt

Virallisen luokan Vuoden Voittaja -kilpailun pistelaskusäännöt

Suomen Gerbiiliyhdistys ry:n hyväksymissä näyttelyissä, jotka on kerrottu yhdistyksen näyttelykalenterissa, sijoittuneille eläimille lasketaan Vuoden Voittaja -pisteitä. Vuoden Voittaja -pisteet laskee yhdistyksen valtuuttama henkilö automaattisesti kaikille virallisessa luokassa sijoittuneille eläimille. Pisteitä lasketaan yhden kalenterivuoden ajalta siten, että pisteiden lasku alkaa 1.1. ja päättyy 31.12.

Vuoden Voittaja -pisteitä lasketaan gerbiileille, deguille ja perpalliduksille, joka lajille erikseen.

Vuosittain jaetaan seuraavat tittelit virallisen luokan eläimille:

  • Gerbiilit: Vuoden Voittaja (VV-XX) Cup-Voittaja (CV-XX), Vuoden Koe-Standardi (VKS-XX), Vuoden Koe-Standardi-kasvattaja (VKSKASV-XX), Vuoden Koe-Standardi-jalostuseläin (VKSJAL-XX) , Vuoden Koe-Standardi Baby/Juniori (VKSJUN-XX), Vuoden Koe-Standardi Veteraani (VKSVET-XX) ,Vuoden Baby/Juniori (VBABY/VJUN-XX), Vuoden Veteraani (VVET-XX), Vuoden Jalostuseläin (VJAL-XX) ja Vuoden Kasvattaja (VKASV-XX).
  • Degut: Vuoden Voittaja (VV-XX), Vuoden Juniori (VJUN-XX), Vuoden Veteraani (VVET-XX), Vuoden Jalostuseläin (VJAL-XX) ja Vuoden Kasvattaja (VKASV-XX).
  • Perpallidukset: Vuoden Koe-Standardi (VKS-XX), Vuoden Koe-Standardi Kasvattaja (VKSKASV-XX), Vuoden Koe-Standardi Jalostuseläin (VKSJAL-XX) , Vuoden Koe-Standardi Juniori (VKSJUN-XX), Vuoden Koe-Standardi Veteraani (VKSVET-XX)

Jokainen tittelin voittanut eläin on oikeutettu käyttämään kyseistä titteliä nimensä edessä.

Vuoden voittaja ja Cup-voittaja -tittelit

Vuoden voittaja on eläin, joka on kerännyt eniten pisteitä Vuoden Voittaja -listalla. Cup-voittaja on värinsä tai kuvionsa edustaja, joka on kerännyt eniten pisteitä Vuoden Voittaja -listalla. Jokaiselle eläimelle, joka on palkittu näyttelyn virallisessa luokassa ROP1-ROP5-, SERT- tai KUMA-palkinnolla, lasketaan Vuoden Voittaja -pisteitä oheisen taulukon mukaisesti:

ROP1 10p

ROP2 9p

ROP3 8p

ROP4 7p

ROP5 6p

SERT 5p

KUMA 4p

ROP-sijoille sijoittunut eläin ei saa erikseen lisäpisteitä SERTistä tai KUMAsta. Jos eläin saa sekä KUMAn että SERTin, lasketaan pisteet vain SERTistä.

Riippuen näyttelyyn ilmoitetusta eläinten määrästä, eläimet saavat lisäpisteitä seuraavan taulukon mukaisesti. Eläinmäärä on näyttelyn toteutunut eläinmäärä eli siihen lisätään mahdolliset jälki-ilmoittautuneet ja poisjääneet eläimet.

Eläimiä 1-50: ei lisäpisteitä

Eläinmäärä 51-80: +2p

Eläinmäärä 81 tai enemmän: +4p


Vuoden baby, Vuoden juniori ja Vuoden veteraani -tittelit

Vuoden Baby/Juniori on se baby- ja/tai junioriluokissa kilpaillut eläin, joka on sijoittunut korkeimmalle ikäluokkalistalla. Vuoden Veteraani on se veteraaniluokassa kilpaillut eläin, joka on sijoittunut korkeimmalla ikäluokkalistalla. Ikäluokkalistalle laskettavat pisteet huomioidaan vain ikäluokkakilpailussa.

Mikäli eläin saa baby-, juniori- tai veteraaniluokassa KUMAn tai SERTin, lasketaan näistä palkinnoista pisteet erikseen myös Vuoden Voittaja -listalle Vuoden Voittaja -listan sääntöjen mukaisesti.

Parhaasta ikäluokkasijoituksesta sekä SERTistä ja KUMAsta lasketaan eläimelle pisteitä oheisen taulukon mukaisesti:

Paras ikäluokkasijoitus +5p

SERT +4p

KUMA +3p

Parhaalla ikäluokkapalkinnolla palkittu eläin ei saa erikseen lisäpisteitä SERTistä tai KUMAsta ikäluokkalistalle. Jos eläin saa sekä KUMAn että SERTin, lasketaan pisteet vain SERTistä. 

Vuoden kasvattaja -titteli

Vuoden kasvattaja -titteli myönnetään sille kasvattajalle, jolla on Suomen Jyrsijäliitto ry:n hyväksymä virallinen kasvattajanimi ja joka on sijoittunut korkeimmalle Vuoden Kasvattaja -listalla.

Kasvattajaluokissa palkituille ryhmille lasketaan pisteitä oheisen taulukon mukaisesti:

Palkittuja 1-3:  1:ksi sijoittunut 5p, 2:ksi sijoittunut 3p, 3:ksi sijoittunut: 2p

Palkittuja 1-2:  1:ksi sijoittunut 4p, 2:ksi sijoittunut 2 p

Palkittuja 1:  3p

Lisäksi listalle lasketaan viiden (5) parhaiten sijoittuneen kasvatin pisteet Vuoden Voittaja -listalta. 

Vuoden Jalostuseläin -titteli

Vuoden jalostuseläin -titteli myönnetään sille eläimelle, joka on sijoittunut korkeimmalle Vuoden Jalostuseläin -listalla.

Palkittuja 1-3:  1:ksi sijoittunut 5p, 2:ksi sijoittunut 3p, 3:ksi sijoittunut: 2p

Palkittuja 1-2:  1:ksi sijoittunut 4p, 2:ksi sijoittunut 2 p

Palkittuja 1:  3p 

Vuoden Koe-standardi -titteli

Vuoden Koe-standardi -titteli myönnetään sille eläimelle, joka on sijoittunut korkeimmalle Vuoden Koe-standardi -listalla. Mikäli koe-standardiluokassa oleva väri siirtyy kesken vuoden viralliseen luokkaan, koe-standardiluokassa kerättyjä vuoden voittaja pisteitä ei huomioida Vuoden voittaja -listalle.

Paras Koe-standardi 5p

KUMA 3p

Vuoden Koe-standardi Kasvattaja -titteli

Vuoden Koe-standardi Kasvattaja -titteli myönnetään sille kasvattajalle, jolla on Suomen jyrsijäliitto ry:n hyväksymä virallinen kasvattajanimi ja joka on sijoittunut korkeimmalle Vuoden Koe-standardi Kasvattaja -listalla. Mikäli koe-standardiluokassa oleva väri siirtyy kesken vuoden viralliseen luokkaan, koe-standardi-kasvattaja -luokassa kerättyjä Vuoden voittaja -pisteitä ei huomioida Vuoden Kasvattaja -listalle.

Koe-standardi-kasvattajaluokassa palkituille ryhmille myönnetään pisteitä oheisen taulukon mukaisesti:

Palkittuja 1:  3p

Lisäksi listalle lasketaan viiden (5) parhaiten sijoittuneen kasvatin pisteet Vuoden Koe-standardi -listalta.


Vuoden Koe-standardi Jalostuseläin -titteli

Vuoden Koe-standardi Jalostuseläin -titteli myönnetään sille eläimelle, joka on sijoittunut korkeimmalle Vuoden Koe-standardi Jalostuseläin -listalla. 

Mikäli koe-standardiluokassa oleva väri siirtyy kesken vuoden viralliseen luokkaan, koe-standardi Jalostuseläin-luokassa kerättyjä Vuoden Voittaja -pisteitä ei huomioida Vuoden Jalostuseläin -listalle.

Palkittuja 1:  3p


Vuoden Koe-standardi Juniori ja Vuoden Koe-standardi Veteraani -tittelit

Vuoden Koe-standardi Juniori on se koe-standardiluokan baby- ja/tai junioriluokissa kilpaillut eläin, joka on sijoittunut korkeimmalla koe-standardi-ikäluokkalistalla. Vuoden Koe-standardi Veteraani on se koe-standardiluokan veteraaniluokassa kilpaillut eläin, joka on sijoittunut korkeimmalle koe-standardi-ikäluokkalistalla. Koe-standardi-ikäluokkalistalle laskettavat pisteet huomioidaan vain koe-standardi-ikäluokkakilpailussa.

Mikäli koe-standardiluokassa oleva väri siirtyy kesken vuoden viralliseen luokkaan, koe-standardi-ikäluokassa kerättyjä Vuoden Juniori tai Vuoden Veteraani -pisteitä ei huomioida Vuoden juniori ja ja Vuoden veteraani -listoille.

Mikäli eläin saa koe-standardi baby-, juniori- tai veteraaniluokassa KUMAn, lasketaan näistä palkinnoista pisteet erikseen myös Vuoden Koe-standardi -listalle Vuoden Koe-standardi -listan sääntöjen mukaisesti.

Parhaasta ikäluokkasijoituksesta sekä KUMAsta lasketaan eläimelle pisteitä oheisen taulukon mukaisesti:

Paras koe-standardi ikäluokkasijoitus 5p

KUMA 3p

Parhaalla koe-standardi ikäluokkapalkinnolla palkittu eläin ei saa erikseen lisäpisteitä kumasta ikäluokkalistalle.


Säännöt voimassa 1.1.2020 alkaen

Päivitetty viimeksi 18.1.2020 (eläinmäärän laskemisperusteet)